Klíma szerelés vagy csere az otthonteremtési program/lakásfelújítási támogatás igénybevételével.

A Magyar Kormány 2021. Január 1-én indított Otthonfelújítási programja keretében lehetőséget biztosít új klíma telepítésére és meglévő készülék cseréjére, melynek költségéből a kormány 50%-ot áll, a feltételek teljesülése esetén.

Kik vehetik igénybe a Lakásfelújítási támogatást?

Az otthonteremtési program feltétele, hogy az igénylő család (élettársak vagy gyermeküket egyedük nevelő szülő) legalább egy gyermeket neveljen. A program szerint a 12 hetes magzattól egészen 25 éves korig számít gyermeknek. Ez alól kivétel a megváltozott munkaképességű fiatal, vagy a GYOD támogatás jogosultsága. Feltétel továbbá, hogy a gyermek a családdal egy háztartásban éljen, illetve a család legalább egy éve az ingatlanban lakjon.

Az igénylőnek legalább egy éves folyamatos társadalombiztosítási jogviszony szükséges. Munkahely elvesztése esetén az álláskeresési járadék is biztosított jogviszonynak számít.

Mi történik ha eladom az ingatlant?

A lakásfelújítás során kapott támogatás vissza nem térítendő, tehát nem kell az államnak visszafizetni.

Mekkora a támogatás mértéke?

A lakásfelújítási programban nyújtott támogatás maximum 3.000.000.- Ft. A kifizetett támogatásnak 50% anyagköltséget és 50% munkadíjat kell tartalmaznia.

Hogyan tudok élni a támogatással?

Ki kell tölteni az igénylőnek egy egyszerűsített szerződést. majd a munkálatok alatt gyűjteni kell a számlákat figyelve az 50% meglétére (50% anyag – 50% munkadíj). Ezeket a számlákat az igénylőnek kell megelőlegezni. Az összegyűjtött számlákat a Magyar Államkincstár felé benyújtva 30 nap alatt elbírálják, és további 5 nap alatt kiutalják az igénylő felé.

Amennyiben szeretne élni ezzel a lehetőséggel, vagy további kérdése merülne fel, keressen minket az alábbi lehetőségek egyikén

Vállalkozási keretszerződés letöltése

Küldjön nekünk üzenetet